Tocanita de cartofi cu carne de vita

de gaby_duceag in Vita, 9 Apr 2013 | 15901 vizualizari

 

-Mama, imi mai pui?ca e asa de buna!
-Hai ca-ti dau de la mine.
-Nuuu, vreau din bucatarie.
-Lasa tu ca iti dau eu ca trebuie sa-i lasam si lui tata, ca nu am facut multa.
-Nu-i nimic, mi-o dai mie si lui ii faci o omleta ceva .
:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 6-700 gr carne de vita
  • 5-6 cartofi potriviti ca marime
  • doua cepe
  • doi morcovi
  • 5-6 linguri ulei
  • o lingurita boia de ardei
  • o lingura pasta de tomate
  • cativa catei de usturoi, dupa gust
  • sare
  • piper
  • in plus - in cazul meu- lapte
  • am lasat carnea de vita in lapte , peste noapte; o fragezeste tare bine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carne de vita:

O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.

Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine.
Adaugi carnea taiata cubulete, dar nu prea mici ca scade mult la fiert.
O rumenesti frumos pe toate partile dupa care adaugi ceapa curatata si tocata si morcovul curatat, spalat si taiat felioare. Mai calesti 5 minute dupa care adaugi apa fierbinte, dar nu exagerat de multa, sa treaca de doua degete peste nivelul carnii.Pui putina sare, capacul, pe care-l lasi usor ferit, si lasi la fiert initial la foc iute , pana da in clocot, apoi la foc mic, timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, spala-i si taie-i in 4.
Verifica cat de fiarta e carnea, daca e tare o mai lasi 10-20 minute , daca nu adaugi acum cartofii si completezi cu apa, cat sa cuprinda intreg continutul din cratita. Mai pui sare  si pui din nou capacul.
Fierbi cam 20-25 minute la foc mic timp in care amesteci de 2/3 ori.
Nu e nevoie sa ingrosi sosul cu nimic, o va face amidonul din cartofi.
Adaugi boiaua, pasta de tomate (daca vrei mai multa...n-am nimic impotriva :)) ), si in ultimele 5,6 minute usturoiul pisat.
Vezi daca mai trebuie sare, pui si putin piper si gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu sos de mustar